Club d'Escacs Hostalric

Històric de Lliga i Copa Catalana d'Escacs

Històric de les participacions dels jugadors del Club d'Escacs Hostalric, especialment a la Lliga Catalana d'escacs i la Copa Catalana d'escacs

Lliga Catalana 2022

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica ronda 9

Gerunda B 6½ - 1½ Hostalric

Tornem a 2019! Avui l'Hostalric ha perdut 1,5 a 6,5 amb un fort Gerunda B.

Presentàvem un equip amb tres debutants (Joan Llorenç, Eric i Marc Suárez), al final només Fontanillas, Serrano i Beltran han acondeguit taules. Baixem de 2a divisió a preferent, que era la nostra categoria entre 2017-2019. Si hem aguantat tant a 2a divisió en part ha estat pel covid. Aquest any hem sumat un punt i el 2020 només mig així que hem millorat.

El B també baixa de 1a a 2a provincial pels mateixos motius però ha tingut opcions fins al final. Les victòries d'avui de David i Juanan han suposat un 2 a 4 i el B acaba amb 2.5 punts.

L'any vinent caldrà veure com ens proven aquestes categories.

Crònica ronda 8

Hostalric 6 - 2 Barcelona C

A la vuitena ha anat la vençuda!

Primera victòria a Segona Divisió contra el Barcelona C, el rival només ha presentat 7 jugadors.

D.Cobos ha sumat el primer punt sense jugar. Victòries de Ferrer, Otones, Serrano, Gallardo i J.Cobos. Derrotes de Fontanillas i Beltràn contra rivals amb menys elo, però millor joc del que deia l'elo. 6-2. No servirà per a salvar la categoria però ja tocava guanyar un matx!

L'equip B ha donat la sorpresa contra el Santa Eugenia B (2-4). Han sumat el punt Ari, Joanan, Dani D. i Joan Ll. Contra rivals superiors sobre el paper i en partides molt igualades.

Crònica ronda 7

Guixolenc 6½ - 1½ Hostalric

Una derrota inapel.lable a Sant Feliu de Guíxols.

Només Fasheh ha pogut sumar el punt després que el rival obviés una seqüencia guanyadora. Després ja no tenia res a fer. Taules de mèrit de Fontanillas contra un 2250+ amb un mur de pedra inexpugnable. Derrotes clares de la resta contra rivals de molt més elo.

La setmana vinent ens visita el Barcelona C. Queden 2 trets per intentar salvar la "honrilla".

L'Hostalric B també ha perdut a casa contra l'altre Empordà. Força mermat per baixes de l'A i també del B. Es complica la permanència però res està dat i beneït.

Crònica ronda 6

Hostalric 3 - 5 Badia

Una altra derrota lluitant, però seguim sense estrenar-nos a la classificació.

Serrano i F.Cobos han sigut els primers a perdre. Serrano amb negres en una anglesa que se li ha complicat aviat i F. Cobos amb blanques en una Italiana on ha perdut un peó i la iniciativa. Fasheh guanyava convincentment tot seguit i Beltrán entaulava després de quedar millor a l'apertura. 1.5-2.5.

Una hora després, Ferrer perdia un final de dames amb peó de menys i J. Cobos abandonava en veure que el seu rei estava en xarxa de mat. R.Gallardo guanyava poc després amb negres, però el Badia ja sumava 4.5. Otones ha entaulat l'últim una partida molt bloquejada que semblava taules feia estona.

Diumenge vinent, cap a Sant Feliu de Guíxols.

Crònica ronda 5

Mollet B 4½ - 3½ Hostalric

Una altra derrota per la mínima, aquesta vegada contra el Mollet B.

Al primer tauler, F.Cobos ha sigut el primer a perdre, en una italiana que ràpidament se li ha girat en contra. Victòries al 2n i 3r tauler de M.Ferrer i J.Fontanillas. Ferrer ha jugat molt bona partida amb peces blanques i Fontanillas ha guanyat amb negres un finalet amb qualitat de menys però peons de més. Al 4t tauler E.Serrano ha perdut contra una india de rei molt tàctica. Al 5è, D.Beltrán ha defensat un atac al rei i el rival amb poc temps no ha trobat les jugades precises. El final amb peó de més estava guanyat. J.Cobos ha perdut contra un jove jugador al 6è i al 7è Fasheh, en un final d'infart, ha acabat ofegant el rei, taules. Al 8è, R.Gallardo perdia amb qualitat de més però un cavall rival valia més que la seva torre.
Pròxima ronda, ens visita el Badia. Amb un pèl de sort, intentarem estrenar-nos aquesta temporada.

L'Hostalric B ha perdut a casa 1-5 contra el Vilobí. Dues taules (Joanan i Eric) i quatre derrotes. Segueix la lluita per la permanència a 1a territorial. Ànims!

Crònica ronda 3

Santa Eugènia 6-2 Hostalric

Tercera derrota en tres jornades, tot i que el marcador d'avui és una mica enganyós.

Taules ràpides de F. Cobos i Beltrán (peó de més que el rival recupera massa aviat). Taules de Fasheh al 8è tauler contra un rival molt defensiu, ho ha intentat però no semblava haver-hi res. I 1/2 puntet més per Fontanillas, amb negres, que ha arribat a un final amb dama i alfil contra dama i cavall amb mateixa quantitat de peons.

Les derrotes les han patit Ferrer, en un final d'alfil contra un cavall rival que ha anat capturant peons, Otones, amb dos cavalls a 7a que feien patxoca però no tenien bons salts J. Cobos, que podia haver guanyat peça però s'ha vist sorprès per un atac al flanc de rei, i Serrano, que tenia una posició sòlida però s'ha deixat un peó en una jugada intermitja. La setmana vinent ens visita el Figueres B, intentarem sumar la primera victòria a 2a contra un dels rivals més durs de la categoria.

L'Hostalric B ha perdut per la mínima contra el Blanes. Derrotes de Gallardo, Moreno i Delgado, taules de D.Cobos amb 14" al seu rellotge 😨 i victòries de Molina (ràpid) i Franco (partidón). 1 punt en tres rondes, a seguir lluitant!

Crònica ronda 2

Derrota 3-5 contra el Malgrat

La superioritat als tres primers taulers ha decidit el matx. F.Cobos, Fontanillas i Otones no han pogut sumar contra rivals favorits per elo. Rafa ha sumat la primera victòria d'aquesta temporada a segona divisió quan ha caçat la torre rival en un final guanyador. Serrano, Beltrán, J.Cobos i Fasheh han sumat mig puntet. Destacar les taules de Fasheh, que ha sacrificat peça per dos peons a l'obertura. La setmana vinent desplaçament a Santa Eugènia on buscarem la primera victòria.

L'Hostalric B ha guanyat 2-4 a Tossa. Derrotes al primer i últim tauler. Victòries de Ari contra un 2000+, Joanan, Dani D. i Joan Llorenç.

Crònica ronda 1

Victòria contundent del Tordera, només hem pogut esgarrapar tres taules (Ferrer, Fontanillas i Beltrán). Llàstima la de F. Cobos, que tenia molt bona posició al 1r tauler contra un MF però no ha pogut rematar-la. També J. Cobos estava millor durant bona part de la partida, però l'avantatge s'ha anat esvaïnt. Fasheh tenia també posició gairebé guanyadora, però no ha trobat les jugades més precises. Serrano semblava que podia forçar taules en un final d'alfil i peó si aconseguia posar el rei a h1, però amb poc temps ha abandonat. Otones ha perdut amb negres contra el MC Ayllón en una posició amb igualtat de material però menys espai. El Tordera ha presentat l'equip de gala, molta superioritat d'elo en tots els taulers. Felicitar-los per la victòria i bons desitjos pel que queda de temporada. A 1a territorial l'equip B s'ha desplaçat a Tordera on no ha pogut sumar cap punt, 6-0 pels locals. Gallardo, D.Cobos, Franco, Delgado, Iglesias i E. Sánchez han defensat els 6 taulers. A seguir sumant experiència i segur que vindran millors resultats. Ànims a tots!

Lliga Catalana 2020

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica

En aquest any difícil per a A i B, estrenant categories, comencem amb derrota. L'A perd per 4 a 6 davant del Peona B. Victòria de Paco, taules de Ricard, Fonta, Beltrán, David, Juanan i Rafa. En algunes partides hem fregat la victòria. El B ha perdut per 1,5 a 6,5 davant del Fornells. Meritòria victòria d'Esteban i taules de Jaume, que debutaven en lliga.

L'assemblea de clubs, a proposta de la federació, acorda donar per acabada la lliga 2020. L'Hostalric A i B mantenen les seves respectives categories: 2na catalana i 1ra gironina.


Lliga Catalana 2019

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica

Hem inscrit tres equips a la Lliga Catalana 2019. El primer equip jugarà a preferent gironina i el B i el C jugaran a segona gironina. 22 jugadors mobilitzats cada setmana.


Lliga Catalana 2018

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica

LLIGA CATALANA - RONDA 1

L'Hostalric A ha començat amb bon peu la temporada de lliga, batent per la mínima 5,5 a 4,5 el Gerunda C, un equip força compacte i especialment perillós als darrers taulers on és capaç de mantenir un nivell de joc força bo. La victòria ha arribat gràcies al 5 de 5 que han aconseguit els cinc primers de la llista: MC Méndez, Fran Cobos, Llerins, Aguilera i Fontanillas. Les taules amb poc temps però peó de més de Serrano han suposat una victòria balsàmica després del 7 a 3 que els gironins van clavar-nos amb encert l'any passat. La setmana vinent tindrem un matx força difícil amb el Santa Eugènia A, que arriba de la 2a Divisió i és un dels aspirants a pujar.

L'Hostalric B ha encarrilat una còmoda victòria per 3,5 a 0,5 davant del Dotze Castells B, procedent de Llers. Taules de Vigier al primer tauler i victòries còmodes de Zimmermann, Fasheh i Ariadna Moreno que permeten somiar amb la lluita per l'ascens.

L'Hostalric C ha vençut per 0 a 4 el debutant Peons de Tossa. Victòries de Rafa Gallardo, Vilaginés, Juanan i Gerardo que permeten somiar amb el més alt.

Per últim, l'Hostalric D ha perdut 1 a 3 amb el Palafrugell B. Dani Gallardo ha fet el punt de l'honor. Adam tenia la partida molt ben encarrilada però un ensurt no li ha permès sumar el punt i Àlex Roman no s'ha presentat (ja ho investigarem) a la partida.

La setmana vinent més!


Lliga Catalana 2017

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica

HOSTALRIC QUART A LA LLIGA.

Avui tenia opcions (complicades) d'ascens a Segona Divisió i no ha pogut ser davant d'un Cassà superior per 50-100 d'elo en la majoria de taulers. El matx ha començat amb taules d'Esteve, Jordi Cobos i Aguilera i derrotes de Rafa Gallardo, Fonta i Llerins. La cosa estava molt complicada, Fran Cobos ha guanyat molt bé però a les partides restants Dani Beltrán estava amb qualitat de menys, Otones molt igualat en un final de torres i Ariadna Moreno millor de temps i final incert. Han forçat les partides i al final totes tres han caigut del costat del Cassà, que queda primer de grup així que el felicitem per la temporada tan bonica que hem tingut tots plegats. El Gerunda C ha empatat amb el Palafrugell i queda segon de de grup i podrà jugar el play off (li desitgem molta sort). Per la seva banda, l'Hostalric B viatjava a Olot amb no tots els titulars. La cosa s'ha iniciat bé amb taules de Vilaginés i victòries de Vallhonesta i Juanan però les restants s'han complicat i s'ha perdut per 3,5 a 2,5 un matx que deixa el B sense saber si baixa o no de categoria. En resum l'Hostalric B necessita que el Santa Eugènia no baixi de 2a Divisió al play off que disputarà en rondes posteriors. Creuem els dits i animem el Santa Eugènia! Per la seva banda l'Hostalric C no ha pogut disputar el matx a casa de l'Atzucac B ja que només comptava amb menors d'edat per disputar el matx i el centre penitenciari no admet l'entrada de menors d'edat, Podríem parlar molt sobre la justícia d'aquest fet però ho deixarem per a la reunió de clubs de Girona, que és un espai més adequat per al debat. L'Hostalric C finalment ha ocupat la zona mitja de tercera i ha demostrat que tenim una pedrera en ascens.


Lliga Catalana 2016

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica

HOSTALRIC CAMPIÓ DE PRIMERA I PUJA A PREFERENT!!!

Victòria històrica avui a Lloret contra un equip molt perillós que comptava amb dos russos i un búlgar entre les seves files. La victòria per 3,5 a 4,5 ens atorga la primera plaça del grup de manera que, passi el que passi a la darrere ronda, som campions provincials de primera gironina i tenim assegurat l'ascens a preferent. Avui han guanyat per darrera Daniel Beltrán, Jordi Cobos i Rafa Gallardo contra jugadors de la cantera del Lloret. Firmava taules Fran Cobos i ja només calia mig puntet més però les coses no serien tan fàcils: Otones rebia mat inesperat, Fontanillas sucumbia en final d'alfil dolent vs cavall. Serrano ha esgarrapat unes taules decisives i Aguilera, que jugava un final de torres amb peó de menys, també ha salvat l'empat. Amb 7,5 punts ningú ja no ens pot atrapar i som campions de primera gironina a falta d'una ronda amb ascens a preferent aconseguit. En tres anys tres primers llocs a lliga i copa gironins!

Per la seva banda, l'equip B -que ja estava salvat- ha guanyat la 8a ronda contra el Santa Eugènia D per 4,5 a 1,5. Victòries d'A.Moreno, Carles Vilaginés, Víctor Cañameras, el canterà Sergi Castro i taules d'Ivan Fasheh. Marçal Rico no podia sumar però un cop més ha estat batallant.

La setmana vinent i l'altra no es juga per ser Setmana Santa, després jugarem la darrera partida de la fase regular el 3 d'abril i j podem dir que s'està gestant un dinar de germanor per celebrar els bon resultats d'aquesta temporada. Campions!!!


Lliga Catalana 2015

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica

CRONICA 8ºs DE FINAL LLIGA CATALANA

El Hostalric empata contra el Ripollet,3-3 y queda apeado de la lucha.

Hoy el desempate no nos ha favorecido, en el primer tablero perdía Joan y nos dejaba casi obligados a ganar el encuentro,ya que el empate daba ventaja al equipo contrario.

Empezaba el mach con un problema de ultima hora, en el tercer tablero Esteban causaba baja por motivos personales y lo sustituía Daniel Beltran, pintaban bastos y había que sacarse el mono de faena para poder superar el encuentro.

El primero en acabar a sido Daniel Beltran, gran actuacion de nuestro jugador, que ha sacado ½ punto en el sexto tablero, en su segundo encuentro con el primer equipo.

Después le seguía Fran, que ha jugado una partida muy posicional donde se ha ido imponiendo en el tablero, gracias a su gran final de piezas menores donde después de la ganancia del segundo peón y quedándose Alfil contra Caballo, el jugador del Ripollet ha tenido que tumbar su Rey,0-1 y el encuentro se ponía a nuestro favor 1½ a ½.

La tercera partida ha sido la de Joan, que hoy no ha sido su gran día, después de llegar al medio juego inferior a intentado realizar combinaciones tácticas para poder remontar el vuelo, pero el factor tiempo y el gran empuje del jugador del Ripollet daban al traste con las aspiraciones de nuestro primer tablero, en el marcador reflejaba empate a 1½ - 1½.

Quedaban solo Benet, Ari y Jordi.

Jordi se alzaba con la victoria en un vibrante final de Rey, Caballo y peones por ambos flancos, donde la experiencia de nuestro jugador se ha impuesto, 2½ a 1½, solo nos quedaba 1 punto para alzarnos con la victoria y el pase a cuartos, pero no ha podido ser.

Benet en el tercer tablero luchaba desesperadamente por igualar y lanzar la contraofensiva,en el flanco de rey, pèro el oficio del jugador que llevaba piezas negras (Ripollet) no ha dado margen a ninguna reacción y se firmaban las tablas 3 a 2 a nuestro favor.

Solo nos quedaba Ari en el cuarto tablero, y con tres peones de menos, tenia que rezar a la virgen de los imposibles para poder sacar algo positivo que nos diera ese ½ que nos faltaba, lo ha intentando todo, de aquí felicitarla por el gran esfuerzo realizado en busca de algo que ya era imposible, caía derrotada, y el match quedaba empatado 3 a 3.

Hace dos semanas empatemos con el Santa Eugenia B y nos dio la victoria el famoso Desempate Holandes, esta semana nos ha pasado al revés, cosas del holandes...

Felicitar al Ripollet por su gran encuentro y a nuestros jugadores darles la enhorabuena por su gran trayectoria en esta lliga catalana de 2ª provincial.

Ahora solo falta la final de la Copa Catalana....Pero eso sera otra historia!!¡¡¡.


Campions de Catalunya 2014

Tercera Provincial

Hoy, no voy a realizar crónica sobre lo acontecido en la bella localidad de Castellbisbal, solo agradecer al equipo contrario su amabilidad con nosotros en todo momento y decir también el gran local que disponen para la práctica de este bello deporte que es el ajedrez. Dejo aquí unas imágenes recogidas sobre los jugadores que participaban en el día de hoy de los dos equipos.

Ha sido una larga travesía, de dos años, en la que ha habido de todo, ya que comenzábamos de cero, duras negociaciones con el ayuntamiento el cual no tenia mucha confianza en que este proyecto siguiera adelante, creo que después de ganar la FINAL DE LA COPA CATALANA y ahora, en el día de hoy también la FINAL DE LA LLIGA CATALANA, esperamos un poco mas de confianza y ayuda por parte del Ayuntamiento.

Guanyadors Lliga Catalana 2014
Jugadors del Club d'Escacs Hostalric

Dar las gracias a estos jugadores, pero sobre todo a su calidad humana que día a día han dado su apoyo incondicional al proyecto que teníamos y que no se va a quedar aquí, esto ha sido una pequeña meta, pero que en la vida se compone de pequeños retos que se van consiguiendo, aquí va nuestro pequeño homenaje:

  • Fernando Mendez
  • Francisco Cobos
  • Joan Fontanillas
  • Esteban Serrano
  • Jordi Cobos
  • Ariadna Moreno
  • David Cobos

Gracias a todos ¡¡¡¡!!!