Club d'Escacs Hostalric

Breu història del club

Tot va començar amb quatre amics que jugaven als escacs, tres dels quals eren els germans Paco, Jordi i David Cobos. Aquests entusiastes jugaven al Llinars però volien fundar un club a Hostalric, van fer gestions inicials com trobar un local de joc al carrer Ravalet 71 i van preparar els estatuts del club. Poc després es van incorporar Joan Fontanillas i Ariadna Moreno, que vivien al poble i tenien experiència en la gestió de clubs a Barcelona i finalment, al desembre de 2012, van fundar oficialment el club cinc persones: els tres germans Cobos, Fontanillas i Moreno amb Paco Cobos com a primer president. El 2013 va ser un any de posicionament, es va acondicionar el local, es va organitzar el primer Interclubs, el social blitz i el social clàssic i es va començar a captar alguns jugadors amb coneixences i algunes activitats pel poble com ara simultànies. Van començar les classes a nens a càrrec de Joan Fontanillas i Ariadna Moreno.

El 2014 el club va començar a competir en competicions oficials amb només 7 jugadors a la demarcació territorial de Girona. Es va guanyar la copa i la lliga de 3a territorial tant a Girona com a Catalunya. En aquest equip ja s’hi havia sumat gent com el MC Fernando Méndez i l’Esteve Serrano. El club va pujar a 2a territorial. A les competicions que organitzem cada any es va afegir el Torneig de Festa Major i el social actiu.

El 2015 el club ja comptava amb 17 federats i es va repetir èxits a la copa i lliga gironina de 2a territorial i vam pujar a primera territorial. La presidència passa a Joan Fontanillas i un any després, el 2016, amb més de 20 federats, es va tornar a guanyar la copa i la lliga de Girona de primera territorial. El club ascendia a categoria preferent, la màxima de la província, amb l’arribada de nous jugadors, vinguts d’altres clubs i altres que s’havien format íntegrament amb nosaltres. El club ja sumava uns 30 federats i anava incorporant filials: primer el B i després el C.

Ja a preferent, el 2017, el club va quedar estabilitzat durant tres anys en aquesta categoria però va guanyar dos cops la copa gironina de preferent (2017 i 2018). Com a fita destacable, cal dir que el 2017 vam quedar sots-campions absoluts de la Copa Gironina. Finalment, el 2019 vam aconseguir l’ascens a 2a divisió catalana en ser segons de la categoria. Mentre, el B pujava a per primer cop a primera territorial.

El 2020 el club s’estrena a segona divisió i nota un augment considerable del nivell en els adversaris però finalment la lliga queda inacabada per la pandèmia de COVID, el 2021 la lliga segueix suspesa i no serà fins a 2022 que tornem a disputar la lliga de segona divisió catalana.

Fundadors del Club d'Escacs Hostalric

Junta actual

Els membres de la junta del Club d'Escacs Hostalric són:

Càrrec Nom
President Dani Beltrán
Secretari Juanan Franco
Vocal Marc Ferrer
Vocal Antonio Otones
Vocal Jordi Cobos
Vocal Jordi Bayés

Campionats i campions

Campionats i campions de les competicions organizades pel Club d'Escacs Hostalric

Any Blitz Clàssic Actiu F. Major Interclubs
2013 Fernando Méndez Fernando Méndez --- --- Sant Martí
2014 Fernando Méndez Fernando Méndez Jordi Cobos Fernando Méndez Santa Eugènia
2015 Ricard Llerins Joan Carles Aguilera Paco Cobos Carlos Ferrón Blanes
2016 Paco Cobos Antonio Otones Paco Cobos Iván Cano Hostalric
2017 Fernando Méndez Fernando Méndez Fernando Méndez Fernando Méndez Hostalric
2018 Antonio Otones Fernando Méndez Fernando Méndez Aleksandr Volodin Gerunda
2019 Fernando Méndez Iván Rodríguez Iván Rodríguez Fernando Méndez Ateneu Colon
Sant Martí
2020 Paco Cobos Paco Cobos Ariadna Moreno Jordi Àlex Moreno Gerunda
2021 Paco Cobos Marc Ferrer Paco Cobos Cristian Fernández Hostalric
2022 Fernando Méndez Fernando Méndez Fernando Méndez Xavier Alfonso Hostalric A
2023 Paco Cobos Marc Ferrer -- Joaquim Gutierrez Hostalric A