Club d'Escacs Hostalric

Lliga catalana d'escacs

Calendari, resultats i classificació del Club d'Escacs Hostalric a la Lliga catalana d'escacs 2022 amb cròniques de les jornades

Lliga Catalana 2022

Classificacions

Calendari i resultats

Crònica ronda 9

Gerunda B 6½ - 1½ Hostalric

Tornem a 2019! Avui l'Hostalric ha perdut 1,5 a 6,5 amb un fort Gerunda B.

Presentàvem un equip amb tres debutants (Joan Llorenç, Eric i Marc Suárez), al final només Fontanillas, Serrano i Beltran han acondeguit taules. Baixem de 2a divisió a preferent, que era la nostra categoria entre 2017-2019. Si hem aguantat tant a 2a divisió en part ha estat pel covid. Aquest any hem sumat un punt i el 2020 només mig així que hem millorat.

El B també baixa de 1a a 2a provincial pels mateixos motius però ha tingut opcions fins al final. Les victòries d'avui de David i Juanan han suposat un 2 a 4 i el B acaba amb 2.5 punts.

L'any vinent caldrà veure com ens proven aquestes categories.

Crònica ronda 8

Hostalric 6 - 2 Barcelona C

A la vuitena ha anat la vençuda!

Primera victòria a Segona Divisió contra el Barcelona C, el rival només ha presentat 7 jugadors.

D.Cobos ha sumat el primer punt sense jugar. Victòries de Ferrer, Otones, Serrano, Gallardo i J.Cobos. Derrotes de Fontanillas i Beltràn contra rivals amb menys elo, però millor joc del que deia l'elo. 6-2. No servirà per a salvar la categoria però ja tocava guanyar un matx!

L'equip B ha donat la sorpresa contra el Santa Eugenia B (2-4). Han sumat el punt Ari, Joanan, Dani D. i Joan Ll. Contra rivals superiors sobre el paper i en partides molt igualades.

Crònica ronda 7

Guixolenc 6½ - 1½ Hostalric

Una derrota inapel.lable a Sant Feliu de Guíxols.

Només Fasheh ha pogut sumar el punt després que el rival obviés una seqüencia guanyadora. Després ja no tenia res a fer. Taules de mèrit de Fontanillas contra un 2250+ amb un mur de pedra inexpugnable. Derrotes clares de la resta contra rivals de molt més elo.

La setmana vinent ens visita el Barcelona C. Queden 2 trets per intentar salvar la "honrilla".

L'Hostalric B també ha perdut a casa contra l'altre Empordà. Força mermat per baixes de l'A i també del B. Es complica la permanència però res està dat i beneït.

Crònica ronda 6

Hostalric 3 - 5 Badia

Una altra derrota lluitant, però seguim sense estrenar-nos a la classificació.

Serrano i F.Cobos han sigut els primers a perdre. Serrano amb negres en una anglesa que se li ha complicat aviat i F. Cobos amb blanques en una Italiana on ha perdut un peó i la iniciativa. Fasheh guanyava convincentment tot seguit i Beltrán entaulava després de quedar millor a l'apertura. 1.5-2.5.

Una hora després, Ferrer perdia un final de dames amb peó de menys i J. Cobos abandonava en veure que el seu rei estava en xarxa de mat. R.Gallardo guanyava poc després amb negres, però el Badia ja sumava 4.5. Otones ha entaulat l'últim una partida molt bloquejada que semblava taules feia estona.

Diumenge vinent, cap a Sant Feliu de Guíxols.

Crònica ronda 5

Mollet B 4½ - 3½ Hostalric

Una altra derrota per la mínima, aquesta vegada contra el Mollet B.

Al primer tauler, F.Cobos ha sigut el primer a perdre, en una italiana que ràpidament se li ha girat en contra. Victòries al 2n i 3r tauler de M.Ferrer i J.Fontanillas. Ferrer ha jugat molt bona partida amb peces blanques i Fontanillas ha guanyat amb negres un finalet amb qualitat de menys però peons de més. Al 4t tauler E.Serrano ha perdut contra una india de rei molt tàctica. Al 5è, D.Beltrán ha defensat un atac al rei i el rival amb poc temps no ha trobat les jugades precises. El final amb peó de més estava guanyat. J.Cobos ha perdut contra un jove jugador al 6è i al 7è Fasheh, en un final d'infart, ha acabat ofegant el rei, taules. Al 8è, R.Gallardo perdia amb qualitat de més però un cavall rival valia més que la seva torre.
Pròxima ronda, ens visita el Badia. Amb un pèl de sort, intentarem estrenar-nos aquesta temporada.

L'Hostalric B ha perdut a casa 1-5 contra el Vilobí. Dues taules (Joanan i Eric) i quatre derrotes. Segueix la lluita per la permanència a 1a territorial. Ànims!

Crònica ronda 3

Santa Eugènia 6-2 Hostalric

Tercera derrota en tres jornades, tot i que el marcador d'avui és una mica enganyós.

Taules ràpides de F. Cobos i Beltrán (peó de més que el rival recupera massa aviat). Taules de Fasheh al 8è tauler contra un rival molt defensiu, ho ha intentat però no semblava haver-hi res. I 1/2 puntet més per Fontanillas, amb negres, que ha arribat a un final amb dama i alfil contra dama i cavall amb mateixa quantitat de peons.

Les derrotes les han patit Ferrer, en un final d'alfil contra un cavall rival que ha anat capturant peons, Otones, amb dos cavalls a 7a que feien patxoca però no tenien bons salts J. Cobos, que podia haver guanyat peça però s'ha vist sorprès per un atac al flanc de rei, i Serrano, que tenia una posició sòlida però s'ha deixat un peó en una jugada intermitja. La setmana vinent ens visita el Figueres B, intentarem sumar la primera victòria a 2a contra un dels rivals més durs de la categoria.

L'Hostalric B ha perdut per la mínima contra el Blanes. Derrotes de Gallardo, Moreno i Delgado, taules de D.Cobos amb 14" al seu rellotge 😨 i victòries de Molina (ràpid) i Franco (partidón). 1 punt en tres rondes, a seguir lluitant!

Crònica ronda 2

Derrota 3-5 contra el Malgrat

La superioritat als tres primers taulers ha decidit el matx. F.Cobos, Fontanillas i Otones no han pogut sumar contra rivals favorits per elo. Rafa ha sumat la primera victòria d'aquesta temporada a segona divisió quan ha caçat la torre rival en un final guanyador. Serrano, Beltrán, J.Cobos i Fasheh han sumat mig puntet. Destacar les taules de Fasheh, que ha sacrificat peça per dos peons a l'obertura. La setmana vinent desplaçament a Santa Eugènia on buscarem la primera victòria.

L'Hostalric B ha guanyat 2-4 a Tossa. Derrotes al primer i últim tauler. Victòries de Ari contra un 2000+, Joanan, Dani D. i Joan Llorenç.

Crònica ronda 1

Victòria contundent del Tordera, només hem pogut esgarrapar tres taules (Ferrer, Fontanillas i Beltrán). Llàstima la de F. Cobos, que tenia molt bona posició al 1r tauler contra un MF però no ha pogut rematar-la. També J. Cobos estava millor durant bona part de la partida, però l'avantatge s'ha anat esvaïnt. Fasheh tenia també posició gairebé guanyadora, però no ha trobat les jugades més precises. Serrano semblava que podia forçar taules en un final d'alfil i peó si aconseguia posar el rei a h1, però amb poc temps ha abandonat. Otones ha perdut amb negres contra el MC Ayllón en una posició amb igualtat de material però menys espai. El Tordera ha presentat l'equip de gala, molta superioritat d'elo en tots els taulers. Felicitar-los per la victòria i bons desitjos pel que queda de temporada. A 1a territorial l'equip B s'ha desplaçat a Tordera on no ha pogut sumar cap punt, 6-0 pels locals. Gallardo, D.Cobos, Franco, Delgado, Iglesias i E. Sánchez han defensat els 6 taulers. A seguir sumant experiència i segur que vindran millors resultats. Ànims a tots!